Privatträning

Vill du ha hjälp att träna ett specifikt beteende eller moment? Eller kanske ha ett eget kurstillfälle där all min tid och uppmärksamhet ägnas åt bara dig och din hund? Skicka iväg ett mejl med en tydlig beskrivning av vad du vill ha hjälp med så återkopplar jag så snart jag kan!
Jag arbetar främst genom att göra hembesök.

Privatträning eller beteendeutredning - vad är skillnaden?

En privatträning handlar enbart om att lära hunden ett nytt beteende, eller helt enkelt att få ett kurstillfälle för sig själv, utan andra ekipage som störningar i miljön. Det kan handla om att boka en privatträning som substitut/komplement för en valpkurs, att få tips och hjälp kring ett eller flera specifika moment i t.ex. rallylydnad eller om tips på hur du kan hjälpa din hund att förstå hur du vill att den ska bete sig när ni går på promenad.

En beteendeutredning är just en utredning. Det innefattar gjupgående samtal och analys av orsakerna bakom det beteendet du som hundägare upplever problematiskt. Det finns alltid en orsak bakom ett problematiskt beteende som behöver adresseras först, innan det är dags att förändra själva beteendet. Om vi missar orsakerna och endast fokuserar på att förändra beteendet är risken stor att det i längden utvecklas andra typer av problematiska beteenden alt. att hunden döljer sitt dåliga mående. Det blir symtombehandling, inte orsaksbehandling.

En del "mindre" problembeteenden kräver ibland inte en hel beteendeutredning. Är du osäker på om en beteendeutredning eller privatträning är det som lämpar sig bäst är du välkommen att mejla mig för rådgivning.